„Tun financiar” de 13 miliarde de lei vechi pe sfârșit de mandat, la Primăria Motru

Edilul Jianu a inițiat un poiect de hotărâre de Consiliu Local prin care dorește achiziționarea a unui număr de de 91 de table electronice pentru școlile din Motru, susținând că că această achiziție este de ajutor în predarea cursurilor școlare online existând „toate premizele” după cum se exprima dumnealui ca și urmatorul an școlar să se desfășoare online.

Achiziția nu este una tocmai ieftina, o tablă interactivă fiind evaluata la peste 140 de milioane de lei vechi.

Fară a fi răuvoitori sau a ști criteriile după care s-au stabilit aceste prețuri de achiziție dar la o simpla căutare pe site-ul emag găsim o tablă interactivă la un preț aproximativ de 2.800 RON(28 de milioane de lei vechi) ceea ce ar duce la o cheltuială totală care se ridica la undeva la 254.800 adică 2 miliarde și jumătate de lei vechi.

Daca s-ar achiziționă acest tip de tablete am putea scuti bugetul local de o cheltuiala de 10 miliarde de lei vechi suma cu care am remedia foarte multe probleme în Motru sau satele apartinatoare.

Cum ne-am obișnuit în Romania, la noi se pune carul înaintea boilor aproape de fiecare data. Majoritatea școlilor din Motru nu sunt într-o stare tocmai ca „după Neckermann”, lucru știut de toată lumea.

Mai mult decât atât, în afara de unitatea de învățământ de la Biserica Catolică toate celelate unități de învățământ din Motru sunt dependente de sistemul de încălzire de la UATAA Motru, unitate care din cauza lipsei de investiții este în pericol să nu mai poată furniza agent termic acestor unităților de învățământ.

Nu mai vorbim de celelalte probleme cu care se confruntă comunitatea din Motru pentru că nu vrem să fim acuzați și noi că ne opunem dezvoltării și progresului societății din Motru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *