Motrenii datori vânduți la Fisc! UN MILION DE DOLARI, GAURĂ!

Primăria Motru este obligată de Curtea de Conturi să majoreze taxele, impozitele locale și amenzile chiar și cu până la 130%. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale de a fi indexate, până la data de 30 aprilie 2019 sau cel puțin trei zile lucrătoare înainte de expirarea exercițiului bugetar pentru anul financiar următor, s-a decis înlăturarea neregulilor constatate. Mai exact s-a impus acum stabilirea impozitelor și taxelor cuvenite bugetului local precum și a amenzilor contravenționale prevăzute de Codul Fiscal pentru anul 2019 la nivelele maxime prevăzute precum și indexarea potrivit legii cu indicele de inflație, precum și urmărirea încasării acestora prin parcurgerea tuturor formelor de executare silită prevăzute de lege cu termen de realizare 28 februarie 2021.

ACEASTĂ SITUAȚIE A FOST ADUSĂ LA CUNOȘTINȚĂ FOSTULUI PRIMAR JIANU ÎNCĂ DIN 2019 DE CĂTRE ACTUALUL PRIMAR COSMIN MOREGA

 

FOSTUL EDIL JIANU NU A ȚINUT CONT DE PĂREREA ACTUALULUI PRIMAR MOREGA ȘI DREPT URMARE CETĂȚENII DIN MOTRU TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ APROXIMATIV 1 MILION DE DOLARI ÎN PLUS FAȚĂ DE TAXELE DATORATE

Daca Jianu ar fi respectat în 2019 prevederile legii și ar fi dat dispoziitile necesare  un cetățean din Motru care plătea zicem 100 de lei impozit ar fi trebuit plătească 101,34 de lei deci doar cu mai puțin de 2 lei, în plus la impozit.

În momentul de fata Curtea de Conturi a stabilit ca de exemplu pentru un apartament de două camere, pentru care impozitul calculat este de aproximativ 68 de lei, pe lângă acești bani sa mai fie adăugați aproximativ 115 lei.

 

Cosmin Morega anunță că va da dispoziție ca sumele ce trebuie recuperate de la motreni să le fie imputate celor vinovați. În opinia sa, principalul vinovat este fostul primar Gigel Jianu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *