LANSARE DE CARTE – BAIA DE ARAMĂ – NEGOEȘTI – ” Viața unui sat de munte – Monografia satului Negoești”

Duminică, 19 iulie, tânărul teolog Victor Muscalu își va lansa cartea intitulată „Viața unui sat de munte – Monografia satului Negoești”. Evenimentul va avea loc la biserica(mare) „Sfântul Dumitru” din satul Negoești , de la ora 17:00.

Invitații evenimentului sunt: profesorul dr. Cornel Boteanu, profesorul Ion Despau, Vilut Oprenescu, Nina Predescu și preotul Vasile Gantu.

Fiu al acestor locuri, născut în satul Negoești, Baia de Arama, teologul Victor Muscalu cunoaște în cele mai mici detalii istoria acestui străvechi ținut românesc, cunoaște oamenii locului, ocupațiile lor, obiceiurile, modul în care marchează marile evenimente ale vieții, știe istoria acestui loc în detaliu.

De aceea, lucrarea pe care a dedicato acestui sat are o importanță sporită prin faptul că este scrisă de un om al locului care este dedicat trup și suflet acestor oameni și acestei zone.

Cu ajutorul unui imens material documentar, dar bazându-se și pe cunoașterea nemijlocită a vieții de zi cu zi a locuitorilor satului, cu bucuriile și grijile lor, cu sărbătorile și muncile specifice fiecărui anotimp, Victor Muscalu a dăruit satului Negoești un excepțional dar, îndelung așteptat.

Monografia face o minuțioasă trecere în revistă a satului Negoești din toate unghiurile: coordonate geografice și istorice; ocupațiile de bază ale sătenilor; populația comunei; coordonate etnografice; obiceiuri populare; biserica și viața religioasă; învățământul; manifestări etnofolclorice contemporane; personalități născute în comună si descrierea instituțiilor comunale.

Monografia elaborată de teologul Victor Muscalu este o lucrare de referință, o lucrare monumentală, de care avea nevoie nu doar comunitatea din Negoești, ci și toți cei care doresc să cunoască în amănunțime universul fascinant al zonei Baia de Aramă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *