„Jocuri de culise” la Motru pentru postul de viceprimar?

Noul primar al Municipiului Motru, Cosmin Morega, a depus vinerea trecuta jurământul pentru investirea in functie. Astfel de la inceputul acestei saptamani acesta a intrat oficial in drepturile privind exercitarea functiei de primar al Municipiului Motru.

Discutiile privind noua majoritate din Consiliul Local Motru si postul de viceprimar sunt insa departe de a se fi incheiat.
Consiliul Local Motru este format din 19 consilieri municipali: 8 de la PSD, 6 de la PNL, câte doi consilieri de la USR PLUS, și PMP și unul de la ALDE.
Liberalul Gigel Jianu, fostul edil al orasului, a declarat inca de la incheierea alegerilor locale ca isi doreste postul de viceprimar al Municipiului Motru.
In comunicatele oficiale emise de filiala partidului USR din Motru, partid fara sustinerea caruia Jianu nu poate fi viceprimar, dar si in interviurile liderul judetean al acestei organizatii, Radu Miruta,  au fost exprimate in mod clar punctele de vedere cu privire la situatia din Consiliul Local Motru si astfel cei de la USR Motru au declarat ca nu doresc o alianta cu PSD Motru dar in acelasi timp nu sustin sub nicio forma pe Jianu la functia de viceprimar al orasului.
In ultimele zile au aparut zvonuri ca mai multor politicieni din Consiliul Local Motru de la USR, PMP si ALDE li s-ar fi promis posturi de director in cadrul CEO  dar cu conditia ca partidele lor sa agreeze mofturile politice ale lui Jianu si sa il sustina la functia de viceprimar.
Daca se confirma aceste zvonuri, practic multi dintre liberalii numiti in aceasta vara pe posturi de conducere in CEO vor fi inlocuiti cu oameni din alte partide care vor face jocurile politice ale fostului edil Jianu.

Astfel daca zvonurile vehiculate se confirma, Constantin David(PMP Motru) ar urma sa il inlocuiasca din functie la Rosiuta pe actualul director Romeo Petrisor, Vasile Huidu(USR Motru) ar putea fi noul director al Carierei Lupoaia in locul lui Florentin Gherghescu iar Ilie Petrescu(ALDE Motru) ar reveni pe pozitia de conducator al Departamentului de Conservare Mine in locul lui Sorin Neagu. 

In demersurile sale Gigel Jianu ar fi sprijinit de Dan Valceanu si Gheorghe Pecingina, candidatii la parlamentare ai PNL Gorj, dar in acelasi timp se mai vehiculeaza neoficial ca daca Jianu nu ar obtine un scor bun la parlamentare in zona Motru ar urma sa fie inlocuit de la sefia PNL cu Ion Dobritoiu, membru cu state vechi in partidul liberalilor din Motru dar si un politician versat care ii sufla in ceafa de ani buni lui Jianu. 
Noul primar, Cosmin Morega, nici nu vrea să audă de o colaborare cu Gigel Jianu. „Nu pot colabora cu Gigel Jianu cât timp patru ani de zile nu a demonstrat și nu a realizat nimic. Am câștigat opt mandate de consilieri locali din 19. Îmi doresc să fac o majoritate cu toate celelalte partide. Dorința mea este să nu avem viceprimar. Nu-l vreau pe Jianu viceprimar. Oamenii au dorit altceva. Dar dacă se va întâmpla asta, iar majoritatea din consiliu îl va impune, Jianu va avea atribuții legate de adăpostul de câini, să-și continue acea promisiune în care a spus că în șase luni va rezolva problema câinilor fără stăpân, și nu a rezolvat-o nici în patru ani, dar mă văd nevoit să pun administrator public. Dar, repet, eu nu vreau viceprimar. Cu acei bani putem angaja două-trei persoane la Direcția Publică Motru, pentru a rezolva problemele comunității. ”, a precizat primarul Cosmin Morega.
 
Rămâne de văzut ce se va întâmpla în zilele următoare cu lupta pentru funcția de viceprimar al Municipiului Motru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *