De ce nu începe școala și la Motru?

În ultimele zile au tot apărut informații și comentarii neoficiale care încearcă să inoculeze ideea că la Motru nu au început cursurile școlare cu predare fizică pentru că așa a decis Ministerul Învățământului.

La Scoală Generală nr 1 din Motru și la Cămin, cursurile au început în scenariul „roșu”, adică lecțiile vor avea loc exclusiv online. Și asta nu este din cauza numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, ci pentru că sunt șantiere deschise.

Sunt foarte mulți părinți care lucrează și așteptau deschiderea Căminului și a școlii, în alte familii pur și simplu nu au mijloacele tehnice necesare pentru a asigura cadrul necesar pentru ca toți copii din familie să se conformeze învățământului online, alți copii dar și părinții reușesc cu greu să se conformeze cerințelor tehnice pentru diversele platforme online solicitate de acest nou tip de învățământ.

Abia după ce se vor finaliza lucrările, copii se vor putea întoarce în bănci. Până atunci, vor învăța online cu posibilitățile tehnice de care dispun în familie. Guvernul a anunțat că va distribui tablete pentru cei care nu dispun de echipamentele tehnice pentru cursurile online dar până în momentul de față la Motru nu au ajuns astfel de dispozitive.

Nu a comunicat nimeni în mod oficial când se vor finaliza parțial aceste lucrări de renovare pentru permiterea reluării cursurilor fizice, toată lumea așteaptă un comunicat public al primarului Jianu.

PRIMĂRIA este cea care renovează aceste clădiri ale unităților școlare și a atribuit prin licitație lucrările de renovare unei firme.

De ce nu s-au atribuit mai devreme aceste renovări, nu știm!

Dacă lucrările au fost contractate târziu de ce nu s-au apucat de renovări mai întai în interiorul unităților de învățământ pentru a fi pregătite acum? Nu suntem noi în măsură să răspundem.

Este foarte probabil ca pe 27 septembrie, în multe unități de învățământ să se organizeze și centre de votare pentru alegerile locale, rămâne de văzut dacă municipalitatea va reuși să grăbească desfășurarea lucrărilor de renovare și să dezinfecteze în timp util spațiile, pentru reluarea cursurilor școlare clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *